Educație

Elevii și preșcolarii intră în vacanța de iarnă

Elevii și preșcolarii intră din acest sfârșit de săptămână în vacanța de iarnă, care se va încheia la începutul lunii ianuarie.

Astfel, pentru joi, Ministerul Educației a oferit posibilitatea unităților școlare să adapteze modul de organizare a activității didactice, în contextul sărbătorilor.

Fiecare director de școală a decis, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii desfășoară cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile sunt adaptate astfel încât să se poată organiza „de manieră nonformală și informală”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că unul dintre motivele pentru care a luat această decizie a fost de a se veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica ziua de 23 decembrie pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului.

Potrivit noului calendar aprobat în noiembrie, toate clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal vor fi în vacanță de vineri, 24 decembrie, până duminică, 2 ianuarie 2022, urmând să se întoarcă la cursuri pe 3 ianuarie.

Grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar vor avea vacanță până pe 9 ianuarie 2022.

Semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie, iar semestrul al doilea va începe pe 17 ianuarie.

Următoarea vacanță – cea de primăvară (Paște) – va fi de vineri, 15 aprilie 2022 – până duminică, 1 mai 2022.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.