Social

Mobilizare exemplară de forțe pentru salvarea unui tânăr din Apuseni care a suferit un AVC

Angajații Stației de Pompieri Cîmpeni au intervenit, vineri seara târziu, pentru a transporta la spital un tânăr bărbat din localitatea Negești, din comuna Scărișoara, suspect de a fi suferit un atac vascular cerebral (AVC).

„Stația de Pompieri Cîmpeni intervine pentru acordare prim ajutor medical la o persoană suspectă de AVC în satul Negești, com. Scărișoara”, a anunțat Radu Botezan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Pompierii au intervenit cu o ambulanță de tip SMRD și cu o autoșenilată UTV cu capacitate mărită de trecere, a mai precizat ofițerul. Intervenția s-a dovedit deosebit de dificilă din cauza distanței mari și a drumului spre locul solicitării blocat de zăpadă.

În același timp, un alt ofițer ISU, aflat în timpul liber, încercă să-l transporte pe tânărul din Negești spre spital. „În proximitatea victimei este un pompier aflat în timpul liber care îl transporta cu mașina personala, 4×4, la întâmpinare cu forțele alocate”, a relatat Radu Botezan.

„Pacientul, în vârstă de 24 de ani fost predat echipajului SMURD, conștient, fiind transportat în aceste momente spre CPU Câmpeni”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.