Social

Noapte agitată în Apuseni. Autoritățile supraveghează râurile care s-ar putea revărsa

Polițiștii, jandarmii, pompierii și angajați ai altor instituții cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență supraveghează situația râurilor Arieș și Valea Sohodol pentru a avertiza și preîntâmpina posibile inundații provocate de aceste cursuri de apă.

„În contextul avertizărilor hidro și meteo, valabile până mâine la orele 12:00, în zona munților Apuseni, pe râul Arieș și Valea Sohodol debitele sunt în creștere iar situația este monitorizată de la fața locului de către reprezentanți ai autorităților locale, SVSU, SGA, ISU, IPJ și IJJ”, se arată într-o informare făcută în noaptea de sâmbătă spre duminică de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

„În aceste momente se intervine preventiv pe Valea Sohodol cu un buldoexcavator, aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență pentru decolmatare și lărgirea albiei”, au mai precizat reprezentanții ISU Alba.

În jurul orei 24, ISU Alba a anunțat că Drumul Comunal 90 către Poiana Sohodol este impracticabil, rupt de apă într-o porțiune. Accesul în sat se poate face dinspre comuna Roșia Montană.

În cursul dimineții, în jurul orei 4, ISU a anunțat „posibile depășiri” ale cotelor de pericol pe râurile din B.H. Arieș, amonte S.H. Scărișoara. De asemenea, a fost transmis un mesaj Ro-Alert populației din Scărișoara, Gârda de Sus și Arieșeni vizate de avertizarea cod roșu hidro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.