Administrație

Raport județean. Care sunt efectele vremii rele după noaptea de sâmbătă spre duminică (foto)

Autoritățile județene au dat publicității duminică situația centralizată ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate după avertizările Hidro si Meteo emise în județul Alba.

Începând cu data de 25 decembrie la nivelul județului Alba au fost emise o serie de avertizări meteo (Cod Galben și Cod Portocaliu) și hidro (cod Rosu), fiind vizat în special nord-vestul județului, în urma cărora au fost luate următoarele măsuri:

  • a fost dislocat în zonele potențial a fi afectate personal din cadrul autorităților locale (ISU, SGA, IPJ, IJJ, SDN, DPL, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor vizate) care au monitorizat permanent situația din teren și au luat masuri operative preventive pentru reducerea eventualelor efecte;
  • s-a intervenit cu buldoexcavatoare aparținând SVSU pe Valea Sohodol si Râul Arieș pentru decolmatare și lărgirea albiilor;
  • s-a emis mesaj Ro-Alert populației din comunele Scărișoara, Garda de Sus și Arieșeni vizate de avertizarea hidro Cod Roșu;
  • DC 90 Sohodol – Poiana Sohodol este practicabil momentan doar pietonal, după ce pe parcursul nopții a fost rupt de apă într-o porțiune. Accesul în sat cu autoturismele se poate face dinspre comuna Roșia Montană;
  • pe Drumul Vicinal Abrud – Soharu se intervine pentru amenajarea temporară a unei căi de acces către satul Soharu cu un buldoexcavator.

„În urma fenomenelor meteo nu au fost persoane sau gospodării afectate iar râurile și văile nu au ieșit din matcă decât cu mici excepții și fără a se înregistra pagube. Cotele acestora sunt în aceste momente în scădere conform ultimelor informații ale SGA”, precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba.

Toate instituțiile cu rol în gestionarea acestui tip de risc vor rămâne în continuare în alertă pentru monitorizare, dispunere de măsuri preventive și intervenție operativă dacă va fi necesar.

Duminică, în teren se află prefectul județului Alba, Nicolae Albu, împreună cu reprezentanți ISU, IPJ, IJJ, SGA, SDN, DPL dar și primari sau viceprimari din localitățile afectate de vremea rea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.