Sănătate

Un an de la debutul campaniei de vaccinare în România! Câte persoane s-au imunizat?

În 27 decembrie se împlinește un an de la administrarea primului vaccin în țara noastră. În total, aproape 8 milioane de români au fost imunizați.

Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 din România a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Asistenta este membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Da, doamna Mihaela Anghel este bine, sănătoasă și are aceeași încredere în știință și medicină”, au scris cei de la RoVaccinare.

Vaccinarea, începută la spitalele din prima linie

În România, campania de vaccinarea a început acum un an în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva CoViD-19.

Până astăzi, în România au fost administrate peste 15,7 milioane de doze de vaccin împotriva CoViD-19, fiind vaccinate 7.918.813 persoane.

La nivel global au fost administrate peste 8.95 Miliarde de doze de vaccin împotriva CoViD-19, iar în Uniunea Europeană aproape 710 Milioane de doze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.