Social

Deputatul Emanuel Ungureanu nu-l poate ierta pe Victor Socaciu

Medicul Mihai Lucan şi artistul Victor Socaciu la conferinţa de presă de după transplant. Foto: Adevărul

Deputatul Emanuel Ungureanu a explicat cum Victor Socaciu a primit doi rinichi în urmă cu 12 ani, deși la rând se aflau doi copii care au murit în cele din urmă. „Dumnezeu să-l ierte pe Victor Socaciu! Eu nu îl voi ierta”, a spus Ungureanu, citat de monitorulcj.ro.

Deputatul USR a făcut declarațiile în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, explicând cum Socaciu a beneficiat de avantaje datorită poziției sale în PSD.

Socaciu a susținut în 2009 că nu a avut un tratament preferențial, că a făcut analize la profesorul Lucan (nota red. – medicul din Cluj care a coordonat echipa de transplant) și că, după câteva luni, a fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului, constatându-se „o foarte bună compatibilitate”, conform ziare.com.

Emanuel Ungureanu nu este singurul care a afirmat aceste lucruri despre regretatul artist, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu afirmând în urmă cu câțiva ani tot într-o postare pe Facebook că unii politicieni ar fi profitat de serviciile preferențiale ale medicului Mihai Lucan, printre aceștia numărându-se actorul Alexandru Arșinel și fostul deputat PSD Victor Socaciu.

A murit cantautorul Victor Socaciu

Medicul Lucan, implicat în „poveste”

„Dumnezeu să-l ierte pe Victor Socaciu! Eu nu îl voi ierta. Acum câțiva ani, Victor Socaciu s-a folosit de poziția lui în PSD și în societate și a primit peste rând doi rinichi de la un copil de 10 ani. Eu mă ocup ca asistent social de peste 20 de ani de foarte mulți copii cu insuficiență renală cronică din România și îmi aduc aminte durerea familiilor Bora și Miciu care au fost anunțați de medicul Lucan că trebuie să mai aștepte, rinichii care le-ar fi putut salva copiii au ajuns la o pilă…”, a dezvăluit Emanuel Ungureanu

„Cazul Socaciu a fost mai flagrant ca transplantul efectuat peste rând de Arșinel, dar părinții copiilor care ar fi trebuit să vorbească atunci, au fost șantajați de medicii ce ar fi trebuit să le salveze copiii. Pentru mulți români Victor Socaciu rămâne un artist iubit și apreciat pentru muzica și compoziția sa și este bine că este așa. Eu am fost la înmormântarea unor copii care ar fi putut fi salvați de rinichii primiți de Socaciu doar pentru că era vedetă”, a mai afirmat Emanuel Ungureanu.

Citiți articolul integral aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.