Administrație

Operatorul de salubritate din Alba Iulia, amendat cu 40.000 de lei de DSP

Operatorul de salubritate din Alba Iulia a fost amendat cu 40.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru deficiențe în gestionarea, colectarea și îndepărtarea deșeurilor solide menajere de pe raza municipiului, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

„Ca urmare a sesizărilor continue adresate instituției noastre cu privire la evacuarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere solide de la locurile de producere și colectare de pe raza municipiului Alba Iulia, DSP Alba, prin Serviciul Control în Sănătate Publică (SCSP), a efectuat miercuri, 29 decembrie 2021, un nou control igienico-sanitar pentru verificarea și respectarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației. Pentru neremedierea deficiențelor constatate și neîndeplinirea recomandărilor făcute de către inspectorii DSP Alba, operatorul RER-Vest S.A. Oradea – punct de lucru Alba Iulia a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 40.000 de lei, conform HG 857/2011 art. 3 lit c) alin 1”, se menționează în comunicat.

Sursa citată reamintește că, în data de 23 decembrie, în urma mai multor sesizări venite din partea populației, inspectorii DSP Alba au întreprins un control în teren, constatându-se deficiențe în gestionarea, colectarea și îndepărtarea deșeurilor solide menajere în mai multe puncte pe teritoriul municipiului Alba Iulia.

La vremea respectivă, inspectorii au emis un avertisment prin care s-a solicitat operatorului RER-Vest S.A. Oradea – punct de lucru Alba Iulia ridicarea, în regim de urgență, a deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia conform prevederilor legale în vigoare, „aspect care nu a fost îndeplinit de către operatorul de salubritate”.

Alba Iulia s-a confruntat în ultimul an cu o problemă majoră în ceea ce a însemnat ridicarea gunoiului menajer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.