Social

Autoturism înzăpezit, noaptea, în Munții Sebeșului. Cinci persoane au avut nevoie de intervenția jandarmilor

Fotografie de arhivă

Un autoturism în care se aflau cinci persoane care doreau să ajungă la o pensiune din Luncile Prigoanei, în apropierea Domeniului Schiabil Șureanu, a rămas, în noaptea de miercuri spre joi, înzăpezit într-un șanț, după ce șoferul a intrat pe un drum forestier în care accesul este interzis, fiind necesară intervenția jandarmilor montani.

„Astăzi (joi – nota red.), în jurul orei 3,15, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Șugag au fost solicitați, prin apel la 112, să intervină în zona barajului Oașa – Luncile Prigoanei, pentru a ajuta la scoaterea unui autoturism blocat într-un șanț. Solicitarea a venit din partea unui bărbat originar din localitatea Petrești, județul Alba, care a sesizat jandarmii despre faptul că acesta, însoțit de încă patru persoane, voiau să ajungă la o pensiune, dar, pe fondul neechipării corespunzătoare a autoturismului și intrării pe un drum forestier unde accesul este interzis, au rămas blocați cu mașina în zăpadă și nu au mai putut înainta”, se menționează într-un comunicat transmis joi Agerpres de către Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Alba.

Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmerie a ajuns în scurt timp în zona indicată, reușind, cu ajutorul autospecialei din dotare, să repună pe drum autoturismul.

Persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Le recomandăm turiștilor care intenționează să își petreacă sfârșitul anului în zonele montane să fie echipați corespunzător acestui mediu, atât ei, cât și autoturismele acestora. În cazul în care întâmpină dificultăți care le pot pune viața în pericol, să apeleze numărul unic de urgență 112”, a mai transmis IJJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.