Sănătate

Dr. Vigil Musta: „Unii, pe patul de moarte, regretau că s-au lăsat pradă manipulării și fake news-urilor”

Medicul Virgil Musta spune că multe dintre pierderile de vieți umane ar putea fi clar evitate dacă deciziile individuale ar fi cele responsabile, încă de pe acum.

Șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Virgil Musta, a lansat un apel la prudență și responsabilitate în fața valului cinci pandemic.

Medicul infecționist a afirmat că vor urma din nou momente dificile foarte curând, care vor fi depășite, dar cu pierderi de vieți omenești, „deși multe dintre aceste pierderi ar putea fi clar evitate dacă deciziile individuale ar fi cele responsabile, încă de pe acum”. „Depinde de fiecare dintre noi”, a adăugat el.

„Pe lângă activitatea din spital, de la capul bolnavului, am considerat la fel de importantă munca de a vă informa corect, onest, despre ceea ce trebuie să facem pentru a preveni boala și a ține sub control pandemia. Boala poate însemna forme severe, risc de deces, persistența unor simptome și afecțiuni care să ne perturbe viața în continuare. De aceea, în mod logic, prevenția devine esențială în această bătălie. În plus, știrile false, fake news, complică foarte mult tot acest efort de a depăși cât mai repede pandemia. Este încă o luptă foarte dificilă pe care a trebuit și trebuie să o ducem în continuare. Dar nu ne dăm bătuți”, spune medicul infecționist, pe Facebook.

Dr. Virgil Musta atrage atenția că vor urma din nou momente dificile foarte curând, când și țara noastră va intra, inevitabil, în al cincilea val pandemic.

„Fiecare are dreptul și libertatea să-și aleagă calea, soarta, am spus acest lucru de fiecare dată, dar noi avem datoria să vă informăm corect și clar, astfel încât alegerea voastră să fie în cunoștință de cauză. Nu de puține ori au fost situațiile în care bolnavi grav, unii pe patul de moarte, regretau că nu au ascultat sfaturile specialiștilor sau că s-au lăsat pradă manipulării și fake news-urilor, dar era prea târziu. Din păcate, vor urma din nou momente dificile foarte curând, când și țara noastră va intra, inevitabil, în al cincilea val pandemic”, punctează medicul.

El mai arată că, în ciuda amenințărilor și a intimidărilor la care uneori a fost supus, va continua să-și facă datoria conform conștiinței și educației, în spiritul valorilor creștine.

„Vă rog să facem din nou front comun, să ne înțelegem și să ne sprijinim unii pe alții în această luptă. Fără implicarea voastră responsabilă nu vom depăși cu bine această pandemie”, mai spune dr. Virgil Musta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.