Economie

Germania rămâne principalul partener comercial al județului Alba

Primul partener comercial al județului Alba este, de departe, Germania

Principalul partener comercial al județului Alba este Germania, țară urmată, la mare distanță, de către Italia și Ungaria, cu procentaje mai mici de 8% după ponderea în valoarea totală a exporturilor și importurilor, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, potrivit sursei citate, principalii parteneri de relații internaționale ai județului Alba în perioada ianuarie – august 2021, după ponderea în valoarea totală, au fost, la export, Germania (62,3%), Italia (8,5%), Ungaria (7,2%), respectiv la import Germania (69%), Ungaria (7,4%), Italia (5,2%).

Clasamentul valoric al județelor, ordonate descrescător, după valoarea exporturilor și a importurilor realizate în perioada menționată situează Alba pe locul 10 la exporturi și pe locul 9 la importuri.

Potrivit DRS Alba, în perioada ianuarie – august 2021, județul Alba a înregistrat exporturi în valoare de peste 1,7 miliarde de euro și importuri, de asemenea, de peste 1,7 miliarde de euro, cu un sold negativ al operațiunilor de comerț exterior, respectiv un deficit de 64 milioane de euro.

Cel mai mult s-au exportat și importat mijloace de transport.

Față de perioada corespunzătoare din anul anterior, exporturile au fost mai mari cu peste 258 milioane de euro, adică cu 17,8%, iar importurile mai mari cu 483 milioane de euro, adică în creștere cu 37,5%, mai precizează reprezentanții DRS Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.