Sănătate

Spania confirmă mai multe cazuri de „flurona”, infectarea simultană cu gripă și coronavirus

Într-o perioadă cu circulație virală intensă poate surveni coexistența a doi patogeni într-un organism

Regiunea spaniolă Catalonia a identificat mai multe cazuri de „flurona”, adică infectarea simultană cu gripă și coronavirusul SARS-CoV-2, primele descoperite în Spania, dar acestea sunt puține și nu prezintă o evoluție mai severă decât infectarea doar cu coronavirus, relatează luni agenția EFE.

Deși nu este o situație des întâlnită, într-o perioadă cu circulație virală intensă poate surveni coexistența a doi patogeni într-un organism, explică un medic spaniol, Gemma Craywinckel, precizând că deocamdată nu s-a observat ca aceste cazuri să fie mai grave decât CoViD-19 singur.

Preocupantă este în schimb posibilitatea saturării sistemului sanitar de înmulțirea cazurilor de CoViD-19, care se traduce printr-o creștere constantă a internărilor, inclusiv la ATI, și a deceselor, mai spune Gemma Craywinckel.

Spania trece în prezent prin al șaselea val de CoViD-19, mai virulent decât cele precedente și alimentat de noua variantă Omicron a coronavirusului, înregistrând pe o perioadă de 14 zile (actualizată ultima dată joi) o rată de incidență de 1.775 de infectări la o sută de mii de locuitori. Capacitatea la ATI este ocupată în proporție de 19% pe ansamblul Spaniei și de peste 37% în regiunea Catalonia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.