Economie

Mercedes pregătește un automobil electric cu o autonomie de 1000 de km

Modelul Mercedes aflat în pregătire promite o autonomie care să depășească 1000 de km

Mercedes a anunțat o mașină electrică despre care susține că poate parcurge mai mult de 1.000 km cu o singură încărcare. Astfel, Mercedes încearcă să convingă potențialii clienți că lipsa infrastructurii de încărcare nu trebuie să fie un impediment în calea achiziționării unui vehicul electric, scrie Financial Times.

Distanța, care a depășit cu mult media industriei de aproximativ 300 de kilometri, a fost calculată folosind simulări digitale interne ale condițiilor de trafic din viața reală. Cu toate acestea, o versiune oficială a lui Vision EQXX, care va fi prezentat în primăvară, va fi capabil să parcurgă aproape o distanță dublă față de un Tesla Model S complet încărcat, a spus producătorul german.

Vehiculul va fi disponibil din 2024 sau 2025, dar probabil că nu va avea întreaga distanță a prototipului. În schimb va folosi densitatea bateriei din EQXX pentru a face o mașină mai eficientă și mai ușoară. „Toate elementele pe care le vedem în această mașină vor intra în producția de serie” spune Markus Scäfer, directorul tehnologic al Mercedes.

„Probabil că nu avem nevoie de această gamă într-o mașină compactă, dar acum putem reduce dimensiunea bateriei, putem avea chiar și o baterie mult mai mică decât vedem aici în EQXX. Asta înseamnă costuri mai mici ale automobilului”, a adăugat Markus Scäfer.

Anul trecut, Mercedes a lansat o versiune electrică, EQS, care este capabilă să parcurgă mai mult de 650 de kilometri cu o singură încărcare. Pachetul de baterii din Vision EQXX are cu 50% mai puțin volum și este cu 30% mai ușor.

Mercedes s-a angajat să devină o marcă exclusiv electrică până în anul 2030. Compania a fost criticată pentru deținerea unei echipe de Formula 1, ale cărei mașini funcționează cu combustibili fosili. Cu toate acestea modelul electric a fost dezvoltat cu ajutorul echipelor campioane de Formula 1 și Formula E ale Mercedes-Benz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.