Administrație

Lucrările la viitorul centru de zi pentru vârstnici din Aiud avansează în ritm susținut (foto)

Amenajarea viitorului centrul de zi pentru vârstnici se conturează tot mai bine pe zi ce trece, anunță Primăria municipiului Aiud, care a dat publicității și câteva imagini care ilustrează progresul lucrărilor.

Acest centru, situat pe strada Simion Bărnuțiu, se construiește în cadrul proiectului „Respect pentru bunicii comunității aiudene”, finanțat prin POR 2014-2020, având beneficiar Municipiul Aiud, în parteneriat cu Serviciul de Ajutor Maltez în România, Filiala Aiud.

Proiectul are o valoare totală de 3,7 milioane de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este iunie 2023. Prin intermediul acestui proiect se vor înființa și o cantină socială și un serviciu de îngrijire bătrâni la domiciliu.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil persoane vârstnice în municipiul Aiud, prin înființarea unui centru de zi, a unei unități de îngrijire la domiciliu și a unei cantine sociale.

Obiectivul general al proiectului va fi îndeplinit odată cu atingerea următoarelor obiective specifice:

  • Înființarea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice, până la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.
  • Înființarea unei cantine sociale pentru persoanele vârstnice sărace, până la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.
  • Înființarea unei unități de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, până la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.

Centrul de zi ar trebui să deservească 500 beneficiari persoane vârstnice, în timp ce cantina socială va avea o sută de beneficiari. În plus, 50 de beneficiari persoane vârstnice vor fi deservite de unitatea de îngrijire la domiciliu.

Programul Operațional Regional 2014 – 2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.