Social

Zeci de persoane salvate în ultimele 24 de ore

Salvamontiștii din Bihor în acțiune (fotografie de arhivă)

Peste 60 de persoane au fost salvate de salvamontiști în ultimele 24 de ore, cele mai multe intervenții fiind ale Salvamont Cluj.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 58 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor: 8 pentru Salvamont Cluj, 7 pentru Salvamont Municipiul Brașov, 6 apeluri pentru Salvamont Bușteni.

Câte 5 apeluri au fost pentru Salvamont Azuga și Lupeni și câte 4 pentru Salvamont Gorj, Salvamont Muntele Mic, Borșa și Neamț.

Au mai avut loc intervenții în stațiuni din Sibiu, Dâmbovița, Bistrița-Năsăud, Suceava, Alba, Predeal, Maramureș, Bihor, Bacău.

Potrivit Salvamont, în cazul acestor intervenții au fost salvate 66 de persoane. Dintre acestea, 29 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru a fi transportate la spital. Pentru un caz s-a solicitat elicopterul.

S-au mai primit 58 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

One Comment

  1. Pingback: Atenție la munte! Peste 120 de intervenții ale salvatorilor montani au avut loc în ultimele 24 de ore – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.