Economie

Polițiștii au confiscat 60 de tone de deșeuri de la o firmă din Șugag care dezmembrează mașini vechi

Polițiști de la Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat sâmbătă un control la o societate comercială din comuna Șugag, care are ca obiect de activitate dezmembrarea de autovehicule uzate, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

În urma controlului, polițiștii au constatat că mai multe autovehicule netratate erau depozitate atât pe platforma societății cât și direct pe sol, existând scurgeri de produse petroliere.

Polițiștii au indisponibilizat 60 de tone de deșeuri (ulei de motor, lichid de frână, antigel, materiale feroase), precum și 800 de litri de produse petroliere, mai precizează IPJ Alba.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor și „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98 din O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului, au transmis polițiștii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.