Social

Sute de consumatori din județul Alba au rămas fără curent electric din cauza viscolului

Fotografie de arhivă

Aproape 300 de abonați dintr-o comună din Munții Apuseni, zonă aflată sub Cod portocaliu, nu dispun de curent electric din cauza unei avarii provocate de viscol și de ninsorile abundente, a informat, luni seara, Prefectura Alba.

Potrivit sursei citate, în zona Poiana Vadului, în urma afectării a 16 posturi de transformare, 773 de utilizatori au rămas luni fără energie electrică. „Sunt prezente 2 formații pe teren pentru remedierea defecțiunilor, în momentul de față nefiind alimentați 290 utilizatori”, a menționat Instituția Prefectului.

O altă avarie, produsă în zona orașului Abrud, a afectat circa 2.000 de utilizatori. „Au fost finalizate manevrele de izolare a defecțiunii și, implicit, de alimentare a tuturor consumatorilor din această zonă”, a precizat sursa menționată.

Reprezentanții Prefecturii au mai arătat că circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe DN 67C – Transalpina, DN 74, DN 74 A și DN 75.

„Având în vedere că în momentul de față este în vigoare un Cod portocaliu de fenomene meteorologice – intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă, pentru partea de munte a județului Alba, echipele DRDP Cluj – Secția Drumuri Naționale Alba acționează cu toate utilajele din dotare pe DN 67C – Transalpina, DN 74, DN 74 A și DN 75, pentru deszăpezirea acestor sectoare de drum. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă. (…) În funcție de evoluția situației, toate instituțiile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp”, a mai transmis sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.