Sănătate

Focar de CoViD în secția de Psihiatrie a SJU Alba Iulia

18 pacienți și 10 cadre medicale de la Secția de Psihiatrie acuți a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au fost confirmați cu CoViD-19, cu forme ușoare sau asimptomatice, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SJU Alba Iulia, Alexandra Mateș.

Potrivit acesteia, cele 28 de cazuri au fost înregistrate începând cu data de 10 ianuarie, la 18 pacienți, un medic, 4 asistenți, 3 infirmieri, un brancardier și un îngrijitor de curățenie.

Patru dintre cadrele medicale care s-au infectat erau nevaccinate.

„Personalul medical infectat este în izolare la domiciliu, cu forme ușoare de boală (asimptomatici sau simptomatologie ușoară). Pacienții infectați au prezentat, de asemenea, forme asimptomatice sau forme ușoare de boală (unii au fost vaccinați). Dintre pacienți, șapte au fost transferați la Spitalul Aiud (Psihiatrie CoViD), doi la Boli Infecțioase (SJU), unul la Spitalul Orășenesc Cugir, iar opt au fost externați și sunt în izolare la domiciliu”, a precizat Alexandra Mateș.

Ea a arătat că a fost testat și restul personalului, precum și ceilalți pacienți, fiind efectuată, totodată, și dezinfecția secției.

„În prezent, în secție sunt internați 13 pacienți, toți testați negativ. Se va monitoriza în continuare evoluția situației și se va repeta testarea PCR la cei care este necesar. Niciunul dintre pacienți sau personal nu a prezentat forme medii sau severe de boală”, a spus purtătorul de cuvânt al SJU Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.