Sănătate

Un bărbat de 105 ani a fost operat cu succes la Spitalul Județean Alba Iulia

Bărbatul a fost operat cu succes la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Un bărbat în vârstă de 105 ani, care și-a fracturat șoldul, a fost operat cu succes de către chirurgii de la secția de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

„Record absolut de vârstă: Pacient de 105 ani, operat cu succes în cadrul secției de ortopedie a SJU Alba Iulia”, informează reprezentanții unității medicale din Alba Iulia, adăugând că este vorba despre un pacient în vârstă de 105 ani, din Galda de Jos, care „a fost operat cu succes la secția de ortopedie-traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, după ce a suferit o fractură la nivelul șoldului”.

Potrivit datelor existente în arhiva instituției, acesta este cel mai vârstnic pacient operat în perioada postdecembristă în cadrul secției de ortopedie-traumatologie.

„Este un record absolut de vârstă al unui pacient operat în cadrul secției noastre în ultimii cel puțin 30 de ani. Am mai avut în luna decembrie 2021 două paciente, de 100, respectiv 102 ani, dar de 105 ani nu am mai avut”, a spus șeful secției ortopedie-traumatologie, medic primar ortoped traumatolog Iuliu Kadar, care lucrează în cadrul SJU Alba Iulia din 1992.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de către medical primar Cristian Arghiuș. Pacientul a fost externat vineri, 28 ianuarie, după ce a stat în spital o săptămână. Evoluția postoperatorie este favorabilă.

„Îi transmitem pacientului nostru, născut în 1917, pe timpul Primului Război Mondial, multă sănătate și o bătrânețe liniștită și ușoară!”, mai spun reprezentanții unității medicale albaiuliene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.