Sport

CSM Volei Alba Blaj, pentru a patra oară într-o semifinală europeană într-un deceniu de activitate

Echipa de volei feminin CSM Volei Alba Blaj, înființată în urmă cu un deceniu, va juca miercuri, la Sala Polivalentă din Târgu Mureș, pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană, cu o echipă din Turcia, la care o jucătoare are salariul anual cât bugetul clubului din Alba.

„Miercuri, 23 februarie 2022, la Târgu Mureș, Blajul va juca pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană! Este o nouă pagină în istoria performanțelor internaționale ale voleiului feminin românesc pe care o scrie din nou Blajul! În fața noastră va fi una dintre cele mai mari echipe de volei ale Europei: Eczacibași Dynavit Istanbul, un adevărat colos care înregimentează în rândurile sale superstaruri precum Tijana Boskovic (Serbia), Adams McKenzie (SUA), Maja Ognjenovic (Serbia), Laura Heyrman (Belgia), Hande Baladin (Turcia) sau mai vechea noastră cunoștință Ferhat Akbaș, actualul selecționer al naționalei Turciei! Nu va fi ușor să lupți în fața unei astfel de echipe stelare, în care o jucătoare are salariul anula cât bugetul clubului nostru, însă eu cred în echipa noastră, în publicul nostru și știu că vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a câștiga”, a transmis, luni, primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina sa de Facebook.

Edilul a adăugat că oricare va fi rezultatul, „Blajul și-a făcut datoria”, fiind clubul care, în 10 ani, a reușit „performanțe uluitoare” la nivel național, devenind, totodată, echipa cu cel mai mare palmares internațional din istoria voleiului feminin românesc.

„Deși pare că performanțele noastre îi deranjează pe unii din voleiul românesc, deși pare că suntem singuri împotriva tuturor, noi continuăm să reprezentăm cu cinste România, să aducem plus valoare prin rezultate, să fim respectați în Europa! Așa vedem noi performanța, așa am crescut noi și numai așa poate crește voleiul românesc: prin rezultate, prin imagine, prin seriozitate și implicare! Nu poți crește fără aceste ingrediente și nu poți conta prea mult, indiferent ce faci în competiția internă, dacă refuzi să joci în Europa”, a susținut primarul.

Înființată în urmă cu un deceniu, echipa CSM Volei Alba Blaj este finalistă a Ligii Campionilor în 2018, finalistă a Cupei CEV în 2019, finalistă a Cupei Challenge în 2021, campioană a României în 2015, 2016, 2017, 2019 și 2020, câștigătoarea Cupei României în 2017, 2019 și 2020 și câștigătoarea Supercupei României în 2021.

În prezent la Blaj se află în construcție prima sală polivalentă din județul Alba.

32 mil. lei pentru construirea unei Săli Polivalente la standarde europene la Blaj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.