Social

750 de locuri de cazare sunt disponibile pentru refugiați, la mănăstirile Dumbrava și Sighișoara

Circa 750 de locuri de cazare sunt disponibile pentru refugiații din Ucraina la mănăstirile din Dumbrava, județul Alba, și Sighișoara, județul Mureș, unde joi erau ocrotiți zeci de adulți și copii ucraineni, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

„La această oră, în Arhiepiscopia Alba Iuliei sunt disponibile 750 de locuri de cazare: 300 în județul Alba, dintre care 100 la Mănăstirea ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’ de la Dumbrava, și 450 în județul Mureș, dintre care 100 la Mănăstirea ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’ de la Sighișoara. În prezent, la Mănăstirea Dumbrava sunt ocrotiți 40 de adulți și 15 copii ucraineni, iar la Mănăstirea Sighișoara sunt cazate șase mame și patru copii”, se precizează în comunicat.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, din protopopiatul Blaj, județul Alba, au fost transportate la Mănăstirea Dumbrava o tonă de cartofi, 300 de kilograme de alimente neperisabile (conserve, făină, orez, paste făinoase și zahăr), produse de igienă, 10 saci cu îmbrăcăminte, 10 pături noi, o saltea nouă pentru copii și 50 de perechi de încălțăminte pentru iarnă, toate valorând aproximativ 30.000 de lei.

Şi în municipiul Târnăveni, județul Mureș, sunt disponibile locuri de cazare pentru zece persoane.

„Totodată, în localitățile Păucișoara și Abuș (județul Mureș – nota red.) pot fi găzduite trei mame și șase copii. Toți aceștia vor beneficia de cazare și hrană pe o perioadă nedeterminată. De asemenea, reprezentanții protopopiatului Târnăveni au transmis faptul că sunt dispuși să asigure transportul persoanelor care vor fi găzduite în localitățile menționate”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.