Administrație

Iluminatul public din Alba Iulia va fi modernizat cu bani europeni

Iluminatul public în mai multe cartiere din Alba Iulia va fi modernizat printr-o investiție de peste 18 milioane de lei, finanțare europeană, urmând ca la finalul lucrărilor consumul de energie să fie redus cu aproape 50%, a anunțat, joi, primarul municipiului, Gabriel Pleșa.

„Ne dorim să începem, cu pași repezi, lucrările pentru iluminatul public inteligent și pe Lotul 1, respectiv zona centrală – Cartierele Ampoi 1, Ampoi 2, Ampoi 3 și Partoș. Şi pe această zonă extinsă vom implementa un sistem inteligent de management și control, prin telegestiune, pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat, astfel încât fiecare lampă va putea fi controlată de la distanță. Lungimea rețelei existente este de 40,08 km, iar în urma modernizării, prin care toată rețeaua de iluminat va fi în subteran, vom ajunge la peste 45 de km, cu aproape 1.500 de lămpi cu sistem LED”, a transmis, pe Facebook, primarul din Alba Iulia.

Valoarea totală estimată este de 18.271.354,09 lei, fiind asigurată din finanțare europeană, iar timpul de execuție este de maximum 24 de luni de la data semnării viitorului contract.

„Prin acest proiect, consumul de energie va fi redus cu aproape 50%, de la 720.284,00 (kWh/an) – valoare dinaintea implementării proiectului, la 357.621,91 (kWh/an)”, a precizat Gabriel Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.