Social

Taximetriștii din Teiuș, verificați de inspectorii ITM și Poliție

Polițiștii și reprezentanții ITM au verificat peste 40 de autovehicule, în cadrul unei acțiuni ce a avut ca scop creșterea siguranței circulației cu taxiurile precum și verificarea modului în care este respectată legislația din domeniu, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Marți, 15 martie, polițiștii din Teiuș împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba și polițiști locali au organizat, în orașul Teiuș, o „acțiune de verificare a modului în care se desfășoară transportul public de persoane, în regim taxi”.

Au fost verificate 45 de autovehicule și au fost constatate 27 de abateri contravenționale, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de peste 5.500 de lei. A fost reținut un permis de conducere, retras un certificat de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune la regimul rutier, mai infomează IPJ Alba.

Dintre tipurile de abateri sancționate cele mai multe au vizat viteza excesivă, neporturea centurii de siguranță, lipsa atestatului, dar și „abateri de la Legea 38 din 2003 privind transportul în regim taxi”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.