Administrație

Primăria municipiului Aiud publică lista furnizorilor de servicii sociale pe care îi finanțează

Primăria municipiului Aiud a dat publicității miercuri lista furnizorilor de servicii sociale din localitate pe care îi finanțează de la bugetul local. Este vorba despre organizații care oferă servicii persoanelor vulnerabile, cărora primăria locală nu le poate asigura asistența necesară.

Direcția de Asistență Socială Aiud prin intermediul compartimentului – Asistență Medicală Comunitară, are rolul de a identifica persoanele vulnerabile precum cei cu nivel economic sub pragul sărăciei; dizabilitate; boli aflate în faze terminale care necesită tratamente paliative; vârsta a treia; fac parte din risc de excluziune socială; alte categorii identificate ca vulnerabile din punct de vedere medical sau social de la nivelul comunității, se arată într-o informare publică a Primăriei Aiud.

După identificarea nevoilor acestor categorii de persoane vulnerabile, se propun furnizarea serviciilor sociale-medicale, mai explică reprezentanții autorității locale.

Pentru că Direcția de Asistență Socială Aiud nu oferă servicii de îngrijire la domiciliu, Primăria municipiului Aiud oferă subvenții anuale către următoarele asociații prin intermediul acordurilor de parteneriat:

 1. Asociația „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud:
  1.1. Centrul de zi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud și al Serviciului de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Adulte cu Dizabilități „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud
 2. Asociația „Un Pas Înainte Alexandra” Aiud
  2.1. Centrul de zi pentru copii cu dizabilități și pesoane adulte cu dizabilități
  2.2. Serviciul de Îngrijire la Domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități
  2.3. Serviciul de Îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice
 3. Asociația „Casa Nădejdi” Aiud
  3.1. Centrul de zi pentru copii

„Cu privire la familia Hajdu, aceasta se află în evidența compartimentului Asistență Medicală Comunitară Aiud din anul 2016. În acea perioadă soții Hajdu prezentau probleme de sănătate specifice vârstei. Aceștia au beneficiat de servicii medico-sociale din partea asistenților medicali comunitari (educație pentru sănătate, monitorizarea funcțiilor vitale), având acces și la servicii de igienă corporală și servicii de spălat rufe, servicii de care nu au dorit să beneficieze. În luna noiembrie 2021 d-na Hajdu a suferit un AVC ischemic, având nevoie de îngrijire specializată. DAS Aiud a efectuat demersurile necesare în vederea încadrării în grad de handicap și propunerea instituționalizării într-un centru rezidențial. Până la finalizarea demersurilor, familia Hajdu beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu oferite de către Asociația ‘Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul’ Aiud, prin intermediul Pr. Sas Teofil”, au mai explicat reprezentanții Primăriei Aiud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.