Economie

Accident colectiv de muncă la o fabrică din Zlatna care produce pigmenți cu patru răniți

Patru angajați ai unei fabrici din Zlatna au suferit arsuri pe brațe și față în urma autoaprinderii pastei de aluminiu dintr-un malaxor, la fața locului deplasându-se joi pentru cercetări mai mulți inspectori de muncă, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Izabella Ursaleș.

Potrivit acesteia, accidentul colectiv de muncă a avut loc miercuri noaptea la o societate din Zlatna care produce pigmenți. Ursaleș a menționat că în urma cercetărilor, care pot dura până la 15-20 de zile, se va stabili în ce context s-a produs autoaprinderea pastei de aluminiu în timp ce aceasta era manipulată de cei patru angajați într-un malaxor.

Pentru că au suferit arsuri pe față și brațe, cei patru angajați au fost transportați pentru îngrijiri medicale la UPU, fără a rămâne însă internați. Ei au fost chemați pentru o evaluare medicală ulterioară.

Poliția a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor privind securitatea și sănătatea în muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.