Educație

Ministrul Cîmpeanu: Rezultatele la simulare sunt mai slabe decât anul trecut

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că rezultatele la simularea examenelor naționale (Bacalaureat și Evaluare națională), cu două excepții, sunt mai slabe decât cele de anul trecut.

„Rezultatele la simulare, cu două excepții, sunt mai slabe decât anul trecut. Excepțiile sunt la examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acest avem o rată promovare de 59,73% , anul trecut am avut 51,4%. Deci este mult mai bine anul acesta. Proba la alegere a profilului a înregistrat o ușoară creștere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta. În rest, la toate celelalte probe – Limba și literatura română bacalaureat avem o scădere de la 70,2% la 68,31%. (…) În schimb, la Evaluarea Națională la Limba și literatura română note mai mari sau egale cu 5 avem 70,53% mai puțin decât anul trecut. La limba și literatura maternă avem 82,45%, iar la matematică avem 60,58%, față de 59,77% anul trecut”, a afirmat Cîmpeanu, la o dezbatere.

Potrivit acestuia, în general, simularea examenelor naționale presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională.

„Examenele de simulare, în general, aș vrea să precizez, presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja și-au însușit lecțiile și vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe”, a mai susținut ministrul.

Cîmpeanu a declarat că se confirmă faptul că educația online a fost departe de a-și atinge scopul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.