Mozaic

Venirea primăverii este anunțată de 143 de ani de Fanfara din Petrești

Cea mai veche fanfară din România, înființată la Petrești în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, a anunțat, duminică, venirea primăverii intonând „Der Mai ist gekommen” („A venit luna mai” – nota red.), mărșăluind pe străzile localității, o tradiție neîntreruptă de 143 de ani.

„De 143 de ani, Fanfara Petrești are misiunea de a anunța venirea primăverii, pe străzile din Petrești, purtând haine de sărbătoare și șepci împodobite cu flori. În Petrești viața parcă curge altfel, purtând urmele istoriei popoarelor săsești. Fanfara Petrești este simbolul vremurilor săsești, care dăinuie în timp prin melodiile nemuritoare”, a transmis directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Nadia Arsin.

Astfel, de 1 mai, conform tradiției, care dăinuie de 143 de ani, s-a deschis stagiunea concertelor susținute de Fanfara din Petrești.

Intitulat „Sărbătoarea Primăverii”, evenimentul a cuprins pe lângă Marșul Fanfarei Petrești și un atelier de decorat biciclete pentru copii și o „călătorie” în istoria Fanfarei Petrești, la muzeul acesteia. Fanfara a fost înființată în anul 1879.

„Sărbătoarea Primăverii” este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.