Social

Sfârșitul pandemiei naște și nemulțumiri. Foști angajați ai spitalelor rămân fără loc de muncă

Zeci de persoane care au fost angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud, unitate care a funcționat ca spital suport pentru bolnavii CoViD din Alba, au protestat joi în curtea unității, nemulțumite că din 6 iunie rămân fără loc de muncă.

„Ne-ați angajat când erați disperați, ne-ați folosit şi acum ne aruncați” – era mesajul inscripționat pe un banner purtat de protestatari.

Un număr de 67 de persoane au fost angajate pe perioadă determinată, după izbucnirea pandemiei şi odată cu transformarea spitalului din Aiud în spital suport, acestea sperând ca după 6 iunie, când le expiră contractul, să aibă posibilitatea să rămână în continuare angajați. Oamenii susțin că cei angajați temporar, asemenea lor, la spitalele din Alba Iulia, Blaj şi Cugir au fost încadrați. Ei cer să fie organizat concurs pentru a putea rămâne în sistemul medical.

„La spitalele din Alba Iulia, Blaj, Cugir au fost angajați, iar la noi, că a fost ATI CoViD, nu. Aici au fost tratate cele mai grave cazuri de CoViD-19 din județ. Ne usturau tălpile de la picioare când ieşeam din tură de cât umblam”, a spus una dintre protestatare.

Unul dintre medicii spitalului a apreciat că aceşti oameni merită o şansă să rămână, personalul fiind în caz contrar subdimensionat. El a spus, de exemplu, că spitalul va rămâne cu un singur brancardier la 200 de pacienți.

De asemenea, o sindicalistă a afirmat că aceşti oameni au dus greul pe perioada pandemiei.

În lipsa fondurilor de la bugetul local, conducerea unității susține că ar fi normală o asigurare a finanțării de la centru pentru încă cel puțin 6 luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.