Administrație

În termen de un an, armata română va renunța la MiG-21 Lancer

România a accelerat programul de achiziționare a avioanelor F-16 Fighting Falcon, care a devenit și mai important după „problema cu MiG-21 Lancer”, respectiv suspendarea zborurilor cu vechile aparate de producție sovietică, a explicat Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, citat de presshub.ro.

Pe 15 aprilie, MApN a anunțat suspendarea tuturor zborurilor pentru avioanele MiG-21 LanceR, deoarece în ultimii 20 de ani s-au înregistrat 26 de accidente ale aparatelor MiG-21 LanceR, potrivit DefenceRomania.

Generalul Daniel Petrescu a explicat, într-un interviu acordat Antena 3, că avioanele MiG-21 LanceR vor fi scoase în următorul an complet din uz.

„Este foarte important programul F-16. În special după ce am avut problema cu MiG-21 LanceR pe care l-am oprit temporar de la zbor. Într-un an de zile va ieși din uz. Trebuie să accelerăm nu doar achiziția de avioane ci și pregătirea piloților pentru a fi în măsură să le opereze (nota red. – noile avioane F-16 pe care le vom achiziționa)”, a precizat șeful Statului Major al Apărării.

Forţele Aeriene Române dețin în prezent 17 aeronave F-16 Fighting Falcon la Baza 86 Aeriană Borcea.

La finalul anului trecut, România a demarat procedurile de achiziționare a încă două escadrile de F-16, de data aceasta din Norvegia: 32 de aeronave, la prețul de 345 de milioane de euro, plus pachetul logistic de 100 de milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.