Social

Acțiuni ale polițiștilor pentru „creșterea siguranței rutiere”. Cum a fost calmată circulația în județ

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii din Alba au acționat în întregul județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, informează Inspectoratul de Poliție Județean Alba. Au fost aplicate 1.067 de sancțiuni contravenționale, au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 67 de permise de conducere.

Astfel, în perioada 16 – 22 mai 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat „acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație rutieră”.

În urma controalelor, polițiștii din Alba au aplicat 1.067 de sancțiuni contravenționale, din care 546 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor sau pietonilor, 19 pentru folosirea telefonului mobil în timpul șofatului, una pentru conducere agresivă, 11 pentru conducere sub influența alcoolului, 29 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare și 49 bicicliștilor care au săvârșit abateri de la normele legale aplicabile acestei categorii de participanți la trafic. Restul sancțiunilor au fost aplicate la alte acte normative decât cele care reglementează circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 67 de permise de conducere, retrase 31 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul rutier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.