Administrație

Hunedoara se dotează cu stații de încărcare a mașinilor electrice. Prețul unui „plin” electric

Primele două stații de încărcare a mașinilor electrice au fost puse în funcțiune pe domeniul public al municipiului Hunedoara, șoferii urmând să achite 1,3 lei pentru un kw de energie alimentat, în condițiile în care capacitatea de încărcare a echipamentelor este de 11 kw/oră, a informat luni administrația locală.

Prima stație de încărcare electrică este amplasată în parcarea bazinului de înot din municipiul Hunedoara, iar cea de-a doua este situată în Centrul Vechi al orașului, în imediata vecinătate a unei clădiri ce aparține primăriei.

„Stațiile sunt cu încărcare lentă, prețul unui kw fiind de 1,3 lei, capacitatea de încărcare fiind de 11kw/h. Doritorii trebuie doar să scaneze codul QR sau codul NFC amplasate pe stații, să descarce și să instaleze aplicația Monta Ev Charging, după care pot încărca bateriile autovehiculelor”, a precizat Primăria Hunedoara.

Autoritățile locale au dat asigurări că vor sprijini creșterea numărului de stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

În acest sens vor fi sprijiniți atât investitorii interesați să amplaseze stații în mai multe puncte din oraș, dar vor fi dezvoltate și proiecte cu finanțare europeană în care să fie inclusă această componentă. Un exemplu ar fi ca multe dintre blocurile de locuințe care vor fi cuprinse în programele de eficientizare energetică cu bani europeni, în următorii ani, să aibă prevăzute și astfel de stații de încărcare a mașinilor electrice.

Potrivit evmarket.ro, în România tariful pentru 1 kWh este 0,5-0,7 lei. Este cel mai mic preț pe care îl puteți plăti pentru a încărca o mașină electrică. Dacă mergeți la o stație de încărcare cu plată din București, prețurile ajung la 1 leu/kWh, 1,25 lei/kWh, 1,45 lei/kWh sau chiar 1,95 lei/kWh.

Criza energetică. Jumătate dintre români vor să-și cumpere mașini electrice pentru a reduce costurile

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.