Social

Elevii de la Școala „Avram Iancu”, câștigătorii ediției județene a concursului „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”

Etapa județeană a concursului „Educație Rutieră – Educație pentru Viață” și-a desemnat câștigătorii. Locul I a fost câștigat de echipajul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Azi, 27 mai 2022, a avut loc etapa județeană a concursului „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Concurenții au avut de parcurs trei probe, una de teorie, o probă de îndemânare în conducerea bicicletei, pe un traseu special amenajat și una practică, de aplicare a cunoștințelor teoretice.

Înainte de începerea competiției, participanții au fost instruiți de polițiștii Serviciului Rutier cu privire la regulile impuse de competiție.

Scopul acestui concurs, a cărei organizare a fost reluată după o pauză de doi ani, cauzată de pandemie, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Participanții au avut ocazia să-și demonstreze cunoștințele dobândite în ceea ce privește circulația rutieră, precum și îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Premiile, puse la dispoziție de Consiliul Județean Alba, au constat în biciclete, corturi pentru camping, saci de dormit, articole de camping, dulciuri diplome și medalii.

Pe primul loc al podiumului a urcat echipajul format din elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, pe locul II s-a clasat echipajul Școlii Gimnaziale „Axente Sever” din Aiud, iar pe locul III echipajul Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureș.

Câștigătorii concursului vor participa la fața națională, care se va desfășura, în vacanța de vară, la Buzău.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.