Mozaic

Peste 1.000 de copii au luat parte la „Sărbătorile copilăriei”. Au participat și copii din Ucraina

Foto: Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Peste 1.000 de copii, mulți proveniți din așezămintele sociale din Alba și Mureș, cărora li s-au alăturat și copii refugiați din Ucraina, au participat miercuri în Alba Iulia la un flashmob intitulat „Dansul copilăriei”, în cadrul evenimentului „Sărbătorile copilăriei”, organizat anual, de 1 Iunie, de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

În zilele anterioare, prin intermediul internetului, copiii au fost familiarizați cu pașii de dans ai flashmobului realizat de voluntari, cu melodia și cu versurile cântecului copilăriei ales.

În jur de 20 de copii refugiați din Ucraina, aflați de câteva săptămâni în Alba, au avut un moment aparte, când au dansat pe o melodie din țara lor, în aplauzele celorlalți copii și spectatorilor. Purtând tricouri albastre, copiii au avut la mâini cocarde galben-albastre.

La final, au fost lansate spre cer baloane albe și cu mesaje ca „Pace” și „Credință”.

„Sărbătorile copilăriei” au debutat cu o rugăciune arhierească pentru copii, oficiată în Catedrala Reîntregirii, după care cei mici au defilat, în sunet de fanfară, pe platoul din zonă, în aplauzele oficialităților locale și județene prezente.

Flashmobul „Dansul copilăriei”, care a avut loc pe esplanada dintre Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Reîntregirii, a fost urmat de o „vânătoare de comori” în Cetatea Marii Uniri, organizată de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

În Parcul de Aventură „Dynamis”, copiii au luat parte la o serie de activități recreative, cum ar fi trasul cu arcul, în organizarea Asociației Emanoil.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Alba le-a pregătit copiilor un program de animație socio-educativă.

Devenit o tradiție pentru municipiul Alba Iulia, acest eveniment dedicat copiilor este organizat de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia iar în acest an, organizația i-a implicat în activități și pe tinerii voluntari ai Departamentului de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ai Asociației Emanoil și ai ASCOR Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.