Educație

Ce le-au spus polițiștii din Alba elevilor care pleacă în vacanță

Polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive adresate tinerilor și le-au făcut recomandări pentru siguranța lor, pe perioada vacanței de vară, informează Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Premergător vacanței de vară, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară și cei Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au fost prezenți în unități de învățământ din județ și în spații publice frecventate de tineri și au discutat cu elevii aspecte legate de siguranța lor.

Celor mici le-au fost reamintite regulile de circulație rutieră și au aflat ce trebuie să facă pentru a nu fi victimizați din infracțiuni.

Adolescenții au fost informați în legătură cu „consecințele devastatoare” ale consumului de droguri, au fost sfătuiți să nu intre în vorbă cu necunoscuții și să nu plece nicăieri împreună cu aceștia, să nu accepte să facă parte dintr-un grup de persoane care au obiceiuri nesănătoase, adică acestea consumă alcool, tutun sau droguri.

Într-o lume tot mai digitalizată, în care tehnologia acaparează din ce în ce mai multe domenii de activitate și sfere de interes, relațiile interumane ajung să depindă, într-o mai mare măsură, de comunicarea virtuală decât de cea față în față, de aceea, tinerii au fost îndrumați să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali pe care nu îi cunosc și în viața reală.

Acțiunile informativ-preventive adresate tinerilor vor continua pe toată durata vacanței, iar polițiștii vor fi prezenți și în zonele unde vor fi organizate concerte, festivaluri, tabere, pentru a-i ajuta să învețe deprinderi care să le aducă un plus de siguranță.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba le recomandă părinților să fie cei mai buni prieteni ai copiilor lor, să le cunoască anturajul și preocupările, să știe, în permanență, unde sunt și cum își petrec timpul liber.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.