Mozaic

25 de tineri poeți participă la „Alba Iulia Stand–Up Poetry”

Imagine de la Alba Iulia Stand-Up Poetry 2019

25 de tineri poeți participă sâmbătă la cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Alba Iulia Stand–Up Poetry”, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului și al Muzeului Național al Unirii, potrivit unui comunicat transmis miercuri de organizatori.

„Lansări de carte, expoziție de pictură, recital de chitară, reprezentație teatrală și multă poezie, în aer liber, de la ora 17,00, pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, aceasta este oferta organizatorilor pentru iubitorii de vers și rimă”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, la evenimentul de sâmbătă și-au anunțat participarea 25 de tineri poeți din Iași, Ploiești, Arad, Cluj-Napoca, Suceava, București, Sibiu, Timișoara, Brașov, Piatra Neamț, Dej și Alba Iulia.

Lor le va fi alături președintele filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Cornel Nistea, în calitate de invitat special. Moderatorii evenimentului vor fi bibliotecar Daniela Floroian și poetul Marcel Vișa.

În cadrul evenimentului susținut de poeții invitați, va evolua și chitaristul Tudor Anghelescu, iar Laboratorul de C’Arte Teatru al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va oferi un moment teatral. De asemenea, vor fi expuse tablourile realizate de Cristina Petruțiu, din Alba Iulia.

Anterior evenimentului, tinerii poeți Antonio Doda, din Alba Iulia, și Ioan Coroamă, din Iași, vor lansa volumele de poezie „primele fobii”, respectiv „Colectiva”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.