Social

Participanți la două evenimente din mediul rural, informați despre efectele consumului de alcool și de droguri

Participanții la două manifestări desfășurate duminică în mediul rural în Alba, Festivalul-concurs de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru Cultură”, organizat în Șona, și Zilele comunei Galda de Jos, au primit de la reprezentanții structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne informații cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării din fapte penale sau contravenționale, precum și cele de prevenire a consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu jandarmi, specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au continuat acțiunile de informare în scopul prevenirii consumului de droguri și a victimizării din infracțiuni, de orice fel.

Reprezentanții structurilor locale ale MAI au fost în mijlocul participanților la Festivalul „Cultură pentru Cultură”, desfășurat la Șona, precum și la manifestările prilejuite de Zilele comunei Galda de Jos.

„Cadrul relaxat al acestor manifestări a fost perfect pentru abordarea unor subiecte legate de prevenirea victimizării din furturi, infracțiuni comise cu violență, trafic de persoane sau din accidente rutiere. Cel mai dezbătut subiect a fost cel al consumului de substanțe interzise și a fost abordat atât cu tinerii, cât și cu adulții, pentru că prevenția începe cu timpul acordat copiilor încă de la vârste fragede, cu încrederea pe care le-o oferim, cu construirea unei relații pe care să se poată baza ori de câte ori se vor lovi de situații riscante”, transmite sursa citată.

Au fost folosite toate cele trei tipuri de ochelari (ochelarii care induc efectele consumului de alcool, ochelarii care induc efectele consumului în versiunea noapte și ochelarii care induc efectele consumului de droguri) care simulează starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope.

„Cei care i-au încercat au putut observa cât de mult sunt afectate funcțiile motrice și cognitive ale unei persoane aflate sub influența drogurilor sau a alcoolului”, se arată în comunicat.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din cadrul Consiliului Județean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.