Educație

Participare de 98% la proba scrisă la Limba și literatura română a Bacalaureatului

Prezența la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat care s-a desfășurat luni a fost de 98%.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, nu s-au prezentat 2.453 de candidați, iar 39 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Marți este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie / candidați înscriși la această probă: 119.410), iar miercuri, 22 iunie, proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12,00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TelVerde 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20 – 23 iunie, între orele 8,00 – 16,00.

Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale candidaților din județul Călărași vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.