Educație

Bacalaureat 2022: Miercuri – proba la alegere a profilului și specializării

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului și specializării, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Absolvenții de liceu din partea minorităților naționale vor susține, joi, proba la Limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12,00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare).

Metodologia de organizare și desfășurare a examenului prevede că accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 – 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor, au susținut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puțin media 6 la probele scrise.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.