Social

Războiul dintre PSD și PNL a continuat, săptămâna care a trecut, la Alba Iulia. Din nou despre „tiriplici”

Ministrul Romașcanu (dreapta) este în război deschis cu șeful Senatului și nicio jignire nu pare prea mult în acest conflict politic

Săptămâna care a trecut, tensiunile interne din coaliția de guvernare au dat din nou pe dinafara, de data aceasta chiar în Alba Iulia. Joi, ministrul Culturii, social-democratul Lucian Romașcanu, a anunțat că este „doar o rea voință politică” să „nu te prinzi” că nu mai este de actualitate Cod fiscal în vigoare, opinând că nu mai există cotă unică de mult.

„Să nu te prinzi că acest cod fiscal nu mai e de actualitate este doar o rea voință politică. Nu mai există cotă unică de mult. Avem 1% pe microîntreprinderi până la un milion. Măsură de dreapta a PSD-ului. Avem 5% pe dividende, avem 0% pentru un anumit tip de salarii (…) Cota unică, oricum, nu mai este decât în teorie. Iar în practică ea poate rămâne în ceea ce înseamnă business, dar pe partea de venituri ale populației, când câștigi dublu față de președintele României trebuie să și cotizezi în consecință”, a declarat Lucian Romașcanu, într-o conferință de presă.

Romașcanu: Șeful Senatului e lipsit de caracter

Romașcanu a mai spus că atunci „când ai făcut miliarde în pandemie pe zona de sănătate, e rândul tău să întorci înapoi în societate ceva”.

Ministrul a opinat că acea propunere de 0,5% pentru educație-sănătate doi ani de zile din cifra de afaceri a companiilor cu mai mult de 100 de milioane de euro la cifra de afaceri „ar trebui să fie nimic”.

„Nu înțeleg de ce colegii liberali, și, mă rog, i-a zis domnul președinte Ciolacu foarte frumos unui distins președinte de Senat, «tiriplic», cred că e singularul de la «tiriplici», să te afli în treabă vorbind tu de lucruri pe care nu ai fost în stare să le faci, ai împrumutat România cu 200 de miliarde de lei și acum dai lecții, este de, nu știu dacă lipsă de inteligență, dar sigur lipsă de caracter. Noi ne vom bate pentru toate aceste modificări”, a spus Romașcanu.

Social-democratul a apreciat că aceste modificări fiscale vor putea intra în vigoare de la 1 ianuarie doar dacă vor fi făcute până la sfârșitul lunii iunie.

„Dacă nu, o să vedem ce se întâmplă. Economia României trebuie susținută și trebuie susținută prin solidaritatea celor cărora le merge foarte bine. Vom lupta pentru această chestie”, a mai afirmat Lucian Romașcanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.