Sănătate

Lucrări de amenajare a intrării principale în incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Intrarea provizorie la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia derulează lucrări de amenajare la intrarea principală, necesare pentru confortul pacienților și îndeplinirea condițiilor de evacuare impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), informează instituția.

Astfel, accesul în incita spitalului a personalului și pacienților, care se prezintă la internare programată (continuă sau de zi), se efectuează din Bulevardul Transilvaniei, pe intrarea secundară (provizorie) din curtea interioară dintre corpurile A și C. Constructorul a început organizarea și amenajarea de șantier, accesul fiind restricționat pe intrarea principală.

Trebuie spus că, pentru pacienții care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), accesul va rămâne neschimbat și se va face tot pe poarta principală a unității sanitare.

Valoarea totală a proiectului ”Amenajare intrare principală SJU Alba Iulia” este de 459.219 de lei (fără TVA), bani alocați de către Consiliul Județean Alba (în subordinea căruia se află spitalul), iar durata lucrărilor este de patru luni.

Lucrările de amenajare la intrarea principală sunt necesare, în primul rând, pentru îndeplinirea condițiilor de evacuare impuse de către ISU Alba. Acestea constau, în linii mari, în spargerea platformei și a scărilor de acces existente, în extinderea zonei de intrare către trotuar, în închiderea noii extinderi (care va fi executată). De asemenea, vor fi montate uși de evacuare conforme impuse de către ISU și va fi constituită o rampă adecvată de acces pentru persoane cu dizabilități.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.