Social

O tânără care a făcut atac de panică, ajutată de salvamontiști să coboare de pe Piatra Secuiului

O tânără din Sibiu, aflată, sâmbătă, în drumeție la Rimetea, a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor pentru a coborî de pe Piatra Secuiului după ce a suferit un atac de panică din cauza unui cumul de factori – caniculă, terminarea apei pentru băut, iminența izbucnirii unei furtuni, o ușoară căzătură și panta mai accentuată.

Potrivit reprezentantului Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Alba, Doru Barna, sâmbătă, salvamontiștii de la punctul Salvamont Rimetea au fost alertați despre faptul că o tânără, în vârstă de 24 de ani, din Sibiu, în timp ce parcurgea traseul CA (cruce albastră), în coborâre de pe Piatra Secuiului spre Colțești, nu mai poate să meargă.

„Din cauza unui cumul de factori – ziua toridă, terminarea apei pentru băut, iminența apropierii unei furtuni și o ușoară căzătură pe traseu, au fost elementele care au indus panica acestei fete. Panta ușor mai accentuată a acelei porțiuni de traseu a sporit sentimentul de nesiguranță. După o hidratare corespunzătoare și câteva discuții pentru liniștire, salvatorii montani ajunși de urgență la față locului au ajutat-o să coboare întreg traseul, fără a fi nevoiți să folosească echipamentele specifice de transport în teren accidentat”, a transmis Doru Barna.

Potrivit acestuia, chiar dacă era începătoare în ale turismului pe cărări de munte, cu câteva emoții de intensitate mare, tânăra reușit să parcurgă toată Creasta Secuiului pe picioarele sale.

Salvamontistul îi sfătuiește pe cei care pornesc pe potecile montane să se echipeze corespunzător, să aibă în rucsac alimente și apă suficiente pentru toată durata parcursului, o mică trusă de prim ajutor și telefonul încărcat.

În urmă cu două săptămâni, tot la Rimetea, dar pe traseul marcat cu cruce roșie, salvamontiștii au intervenit pentru acordarea primului ajutor și evacuarea unei alte turiste care suferise o fractură de membru inferior.

Numeroși amatori de drumeții aleg comuna Rimetea pentru traseele variate din zonă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.