Educație

83 de băieți și 37 de fete au fost admiși la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”

Elevi din 28 de județe și din municipiul București au fost admiși în clasa a IX-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, cu medii cuprinse între 9,95 și 7,98, potrivit rezultatelor finale publicate joi.

Primele două locuri au fost ocupate, cu aceeași medie, de un elev din județul Cluj, absolvent al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Dej, și de un altul din județul Mureș, de la Școala Gimnazială „Romulus Guga” Târgu Mureș. Un elev din Alba, de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, a fost următorul clasat, cu 9,94. Aceeași medie a avut-o și prima fată admisă, absolventă a Liceului de Artă „Sigismund Todiță” Deva.

Inițial, cele 120 de locuri disponibile au fost ocupate de candidați cu medii de admitere cuprinse între 9,95 și 8,12. Luni și marți candidații care au fost declarați admiși au trebuit să confirme locul ocupat prin transmiterea pe adresa de e-mail a colegiului a “Cererii de înscriere în colegiu”. De asemenea, a existat și posibilitatea renunțării la locul obținut.

În final, cele 120 de locuri disponibile au fost ocupate de 83 de băieți și 37 de fete, din 28 de județe și din municipiul București. Elevii admiși au avut medii de admitere cuprinse între 9,95 și 7,98.

De la înființare, în 1919, și până în prezent, în colegiu și-au desăvârșit pregătirea 71 de promoții însumând 7.300 de absolvenți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.