Mozaic

Sebeș. Workshop despre restaurarea și conservarea bunurilor culturale din piatră

Meșterii care lucrează în piatră sunt tot mai puțini

Un workshop dedicat restaurării și conservării bunurilor culturale confecționate din piatră va fi organizat de Centrul Cultural Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în perioada 25 iulie – 5 august, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat dat publicității joi, workshop-ul „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră”, desfășurat în grădina muzeului din Sebeș și ajuns la cea de-a doua ediție, se va derula sub forma unui curs practic și va avea ca principal obiectiv familiarizarea participanților cu principiile, materialele și tehnicile de lucru specifice restaurării și conservării pietrei.

„Atelierul de lucru se adresează, în special, tinerilor, elevi de liceu și studenți, dar și altor categorii de public, care doresc să se inițieze în tainele unei ocupații care are un rol important în eforturile depuse pentru prezervarea Patrimoniului Cultural Național. Pe durata workshop-ului, participanții vor beneficia de pregătire teoretică și practică, asigurate de specialiști și de experți în domeniu, care activează în instituțiile organizatoare și partenere, precum și în sectorul privat, urmând a lua parte și la restaurarea și conservarea unor monumente litice din patrimoniul Muzeului Municipal «Ioan Raica» Sebeș”, se menționează în comunicat.

Cei interesați să participe la acest workshop sunt invitați să trimită, până în data de 22 iulie, o succintă prezentare a activității lor profesionale sau/și de voluntariat la una dintre adresele de e-mail muzeu@cclbsebes.ro sau contact@cclbsebes.ro.

„Datorită faptului că numărul de locuri disponibile este limitat, selecția participanților se va face de către organizatori, în baza documentului solicitat”, se mai arată în comunicatul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.