Mozaic

„Cultură pentru cultură”, duminică la Poiana Călineasa

Duminică, 10 iulie 2022, începând de la ora 12.00, la Poiana Călineasa, se va desfășura ultima etapă a festivalului-concurs „Cultură pentru cultură” din acest an, proiect unic în Europa, anunță Casa de Cultură „Augustin Bena”.

„Vino și fii alături de noi în cea mai frumoasă și complexă întâlnire cu tradiția din județul Alba!”, se arată în informarea publică făcută de instituția culturală.

Nu mai puțin de 12 comunități locale din județul Alba se vor prezenta în fața publicului și a juriului cu soliști vocali, grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști instrumentiști, grupuri instrumentale, obiceiuri tradiționale, reconstituirea interiorului de gospodărie tradițională, dansuri, minorități naționale, gastronomie și meșteșuguri tradiționale din Gârda de Sus, Albac, Ciuruleasa, Sălciua, Avram Iancu, Horea, Arieșeni, Mogoș, Vadu Moților, Almașu Mare, Vidra și zona Zlatna.

De asemenea, soliștii vocali Roxana Reche, Dorina Narița, Maria Filimon, Floricica Moga și Nicolae Plută vor susține spectacolul folcloric organizat în Anul Centenarului Încoronării (1922-2022) intitulat „Cântec pentru făuritorii libertății”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.