Educație

Polițiștii au organizat noi acțiuni preventive adresate tinerilor aflați în tabere de agrement

În perioada 11 – 13 iulie 2022, alți copii aflați în taberele de agrement din Ighiu și Albac au participat la activitățile informativ preventive organizate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Biroului Siguranță Școlară, ai Serviciului Rutier, ai Serviciului de Ordine Publică și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia.

Activitățile s-au desfășurat sub forma unui dialog, cu specificul conștientizării efectelor negative ale consumului de substanțe psihoactive, precum și a urmărilor legale ale traficului și consumului de droguri.

Consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv reprezintă o tentație mai ales pentru tineri. Căutarea de noi senzații, tendința de a epata sau evada dintr-un mediu considerat ostil reprezintă posibile motivații pentru consumul unor asemenea substanțe. O gândire responsabilă elimină repede asemenea concluzii sau motivații, lucru încurajat de polițiști în cadrul discuțiilor purtate.

Cu aceeași ocazie, au fost prezentate și măsuri pentru a reduce riscul victimizării minorilor la plecarea în vacante sau în locuri aglomerate și au fost prezentate metode de gestionare a situațiilor conflictuale.

De la întâlnire nu au lipsit câinii de patrulare care, împreună cu conducătorii lor, au făcut exerciții demonstrative și au contribuit la destinderea atmosferei și legarea de noi prietenii.

Pe perioada vacanței de vară, polițiștii vor reveni, în fiecare săptămână, în fiecare dintre taberele din județ, pentru ca noile serii de copii și cadre didactice să beneficieze de sfaturi utile siguranței lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.