Administrație

Recensământul populației și locuințelor se prelungește cu o săptămână

Rata de recenzare a populației din România a ajuns la 83%. Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis prelungirea cu o săptămână, de la 17 iulie până la 24 iulie, a perioadei de recenzare, a anunțat, joi, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

„Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ținând seama de interesul populației. Pe lângă recenzarea din ușă în ușă, am decis înființarea unor puncte fixe și există un interes foarte mare din partea populației. În ultimele zile, după introducerea punctelor fixe, a existat o participare mult mai largă, am avut o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi”, a declarat Tudorel Andrei, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat dacă la nivelul localităților cu recenzare redusă s-ar putea prelungi termenul, el a arătat că acest lucru va fi analizat. Amenda pentru persoanele care nu vor fi recenzate este între 1.000 şi 3.000 de lei. Centrele fixe de recenzare se găsesc pe site-ul www.recensamantromânia.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.