Administrație

Albania își închide toate site-urile de internet guvernamentale după un atac informatic

Toate serviciile publice online și toate site-urile de internet guvernamentale din Albania au fost închise duminică, în urma unui atac informatic sincronizat din afara țării, a anunțat Agenția Națională Albaneză pentru Societatea Informațională (AKSHI) printr-un comunicat preluat de Xinhua.

„Pentru a face față acestor lovituri fără precedent și periculoase, am fost obligați să închidem sistemele guvernamental până la neutralizarea atacurilor inamicului”, a arătat AKSHI.

Potrivit acestei agenții, printre site-urile închise sunt cel al cabinetului premierului, cel al parlamentului, precum și portalul e-Albania, folosit de toți cetățenii și străinii din țară pentru accesul la serviciile publice.

AKSHI colaborează cu echipe ale Microsoft, Jones Group International și ale companiilor albaneze din domeniul tehnologiei informației pentru a împiedica atacatorii să producă daune sistemelor sau să le compromită.

Din 1 mai, majoritatea oficiilor de stare civilă din Albania au fost închise, iar documentele eliberate anterior de acestea se obțin acum prin portalul guvernamental e-Albania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.