Social

Doi polonezi care veneau la Untold, prinși cu droguri la graniță: „Mai aveau tuburi cu gaz lacrimogen și veste anti-înjunghiere”

Polițiștii de frontieră de la Petea au descoperit, miercuri, doi cetățeni polonezi care veneau la festivalul de muzică din județul Cluj și aveau în bagaje mai multe zeci de tablete de substanțe interzise, precum și tuburi cu gaz lacrimogen și veste anti-înjunghiere, informează un comunicat de presă transmis de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

„Cei doi, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetățean polonez, însoțit de un conațional, în vârstă de 28 de ani, călătoreau din Polonia, iar în baza analizei de risc, au fost selectați în vederea efectuării unui control amănunțit. Astfel, cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră împreună cu câinele polițist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanțe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripția Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripția Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripția Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripția Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere și trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen. Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza județului Cluj”, precizează sursa citată.

Celor doi cetățeni polonezi le-a fost întocmit dosar penal de către polițiști având în vedere că substanțele active din produsele descoperite se află pe lista substanțelor dopante cu grad mare de risc, se arată în comunicat.

Acțiuni preventive la granițe, cu ocazia Untold

Poliția de Frontieră mai menționează că în această perioadă sunt derulate acțiuni preventive în sistem integrat în punctele de frontieră din vestul țării – județele Arad, Bihor și Satu Mare, în contextul desfășurării festivalului de muzica Untold, care se derulează în perioada 4-7 august în municipiul Cluj-Napoca. La acțiuni participă și polițiști de la structurile de prevenire ale IPJ și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, care informează călătorii cu privire la riscurile privind traficul și consumul de droguri.

De asemenea, cu ajutorul codului QR pus la dispoziție de specialiștii antidrog, persoanele care au intrat în țară au putut accesa site-ul www.infodrog.ro, care conține informații și cu privire la metodele de prim-ajutor care trebuie acordate în anumite situații de criză cauzate de consumul de droguri.

La acțiunile de la Borș, Nădlac II și Petea participă și echipajele canine ale Poliției de Frontieră. Acestea sunt formate din polițiști de frontieră și câini de serviciu specializați în detectarea substanțelor psihoactive.

De asemenea, și pe Aeroportul din Cluj-Napoca, alături de Skinny, câinele polițist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilitățile sale în ceea ce privește detectarea stupefiantelor, vor veni în sprijin doi „colegi canini” de la alte structuri teritoriale ale PFR, specializați în controlul antidrog. Cu toții vor acționa alături de celelalte echipaje canine ale MAI pentru asigurarea participării în siguranță la festivalul de muzică Untold, afirmă sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.