Social

Scăpăm de caniculă? Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Regimul termic va deveni normal pentru perioada din calendar și doar în partea de sud și sud-est, precum în anumite zone din Moldova se vor înregistra temperaturi caniculare, ce vor ajunge la 34 – 35 de grade în anumite zile, în timp ce probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ ridicată după data de 14 august, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 8 – 21 august.

În Transilvania, în primele zile, valorile termice vor fi în scădere, astfel că la mijlocul acestei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă, cu medii ale maximelor de 21 – 24 de grade, respectiv minime de 8 – 13 grade. În celelalte zile ale perioadei de referință, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, ziua între 25 și 29 de grade, iar noaptea între 12 și 16 grade, mediat regional, valori mai ridicate (local peste 30 de grade în vestul regiunii) fiind posibile între 16 și 18 august. La începutul primei săptămâni, pe arii extinse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), în timp ce pe alocuri se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea ca temporar să se semnaleze ploi locale va fi relativ ridicată și după data de 15 august.

La munte, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18 – 25 de grade și ale minimelor de 8 – 16 grade. Excepție va face perioada 10 – 13 august când vremea va fi mai răcoroasă, chiar rece față de normalul perioadei, la altitudini mai mari (ziua cu valori de 12 – 20 de grade și noaptea de 6 – 14 grade, în medie). La începutul perioadei de referință, pe arii extinse vor fi averse și se vor cumula local cantități de apă mai însemnate. În rest, va ploua pe alocuri, cu precădere în cursul după-amiezelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.