Administrație

Echipa de fotbal Unirea Alba Iulia va fi preluată de municipalitate

Echipa de fotbal AFC Unirea 1924 Alba Iulia a fost preluată, prin Clubul Sportiv Municipal, de către administrația locală, în urma unei hotărâri adoptate marți, în unanimitate, în ședință extraordinară, de către Consiliul Local Alba Iulia.

„Îndelung discutată, în atenția autorităților și opiniei publice din municipiul nostru încă de la finalul anului trecut, preluarea echipei de fotbal Unirea Alba Iulia de către primărie a fost aprobată azi în ședință extraordinară a Consiliului Local. Dincolo de detaliile birocratice încă în curs de a fi puse la punct, decizia este, fără teama de a exagera, una istorică. Un simbol al orașului, un brand puternic, echipa Unirea Alba Iulia, cu o tradiție de 100 de ani curând, revine acasă, sub tutela Primăriei”, a transmis, marți, pe pagina sa de Facebook, primarul Gabriel Pleșa.

Edilul a apreciat că este, până la urmă, o decizie de oportunitate luată nu doar pentru echipa de seniori, „greu încercată” în ultimii ani, ci asupra întregii activități fotbalistice din oraș.

„Ziua de azi reprezintă doar începutul unei strategii viitoare pe care Clubul Sportiv Municipal o va implementa la nivelul fotbalului juvenil din oraș”, a opinat primarul.

Gabriel Pleșa le-a mulțumit consilierilor care, indiferent de partidul din care fac parte, s-au arătat de acord cu această preluare.

„Greul de-abia acum începe, dar nădăjduiesc că vom reuși! Unirea nu moare!”, a conchis primarul din Alba Iulia.

Echipa CS Municipal Alba Iulia va evolua în campionatul 2022-2023 în Campionatul Național Liga a 3-a. Alba Iulia a avut reprezentantă în primul eșalon fotbalistic ultima dată în urmă cu aproape 15 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.