Administrație

Întâlnire de lucru pe tema reformei învățământului preuniversitar la Consiliul Județean Alba

Joi a avut loc întâlnirea Grupului de lucru VET (VET – sisteme de educație și formare profesională), constituit în anul 2019 la inițiativa Consiliului județean Alba, alcătuit din reprezentanți ai Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba, Centrul Județean De Resurse Și De Asistență Educațională (CJRAE) și reprezentanți ai agenților economici care susțin învățământul profesional și dual din județ.

Tema întâlnirii de joi a fost, potrivit unei informări a Consiliului Județean (CJ), proiectul Legii Învățământului Preuniversitar, „care are la bază principiile Proiectului «România Educată»”, aflat în faza de consultare publică până în 24 august.

Serviciul Dezvoltare, Programe și Guvernanță Corporativă din cadrul CJ Alba a solicitat mediului de afaceri din județ să transmită propunerile pe care le consideră necesare în vederea îmbunătățirii proiectului de lege privind învățământul preuniversitar.

În cadrul întâlnirii s-au analizat articolele din lege care se refera la învățământul dual, iar la finalul acesteia, s-au propus modificări care vor fi transmise Ministerului Educației prin intermediul ISJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.